چند هفته پیش سفری به یزد داشتیم. بافت قدیمی مرکز
شهر که به همان صورت حفظ شده بود خیلی از خاطرات کودکی را برایم زنده کرد و باعث
شد تا برخلاف گرمای شدید فصل تابستان سفری
پرخاطره به این شهر دیدنی داشته باشیم
یکی از غذاهای محلی مردم یزد آش شولی است و تقریبا
به هر رستوران که رفتیم آنرا در صورت غذای خود داشت. دوست داشتم این آش را امتحان
کنم ولی هر بار که خواستم آنرا سفارش دهم گرمای طاقت فرسا مانع از آن شد. دستور
طبخ آنرا از راننده تاکسی گرفتم و تصمیم گرفتم برای نشریه نیز بنویسم، همچنین آنرا در این سایت نیز کپی کردم. لازم به تذکر است که مقدار مواد لازم به صورت تخمینی نوشته شده.
مواد لازم
عدس حدود
نیم کیلو
چغندر یا شلغم
حدود نیم کیلو
اسفناج یک
دسته
سبزی شامل تره، جعفري، گشنيز و شويد حدود 200 گرم از هر کدام
آرد سفيد چهار
تا پنج قاشق غذاخوری
پياز داغ سه
تا چهار قاشق غذاخوری
سركه یک
فنجان
نمک، قلقل و زردچوبه به میزان کافی
شکر
یک تا دو قاشق
دستور طبخ
چغندر یا شلغم را به قطعات ریز بریده و یا رنده می
کنیم و در مقداری آب می گذاریم تا بپزد. عدس را نیز به آن اضافه می کنیم. سبزی را
پاک کرده، شسته و خرد می کنیم و به همراه نمک و قلقل و زردچوبه و پیازداغ به مخلوط
بالا می افزاییم. می گذاریم تا آش کاملا پخته شود و جا بیفتد. آرد را در کمی آب سرد
حل کرده و به آش اضافه می کنیم. می توان در
این مرحله سرکه را نیز به آش اضافه کرد، همچنین دو قاشق رب انار. گاهی نیز کمی شکر
چاشنی آش می کنند.
.
© All rights reserved
No comments:
Post a Comment